Sportief

 

Activiteiten die wekelijks georganiseerd worden, zijn sjoelen en gymnastiek onder leiding van een fysiotherapeut. Ook heeft De Pettelaer een biljartclub. In de zomermaanden kunt u elke week in de buitenlucht meedoen aan Jeu de Boules.

Daarnaast kunt u gebruik maken van onze moderne fitness op de 3e verdieping.

Direct vanuit uw woning kunt u op eigen gelegenheid trimmen, fietsen of wandelen; de Zuiderplas en het natuurgebied de Bossche Broek nodigen u uit! Houdt u van langere wandelingen? Dan kunt u lid worden van de wandelgroep 'Seneca natuurwandelingen'.

 

Ontspanning

 

Er zijn veel mogelijkheden om uw tijd met anderen in te vullen. U kunt aan de activiteiten deelnemen, maar u bent hiertoe niet verplicht.

Elke ochtend kunt u gezamenlijk koffie drinken in het restaurant of op het terras.  Zowel het koffiemoment als het gezamenlijke diner wordt door veel bewoners als heel gezellig ervaren. 

Een enthousiaste bridgeclubwww.rebobridge.nl is al enige jaren actief. Ook willen wij het seniorenkoor 'Seneca Vocaal' zeker niet onvermeld laten. 

Elke woensdag is er een gezamenlijke borrel voorafgaand aan het diner. 

Wij staan altijd open voor nieuwe initiatieven, dus heeft u als bewoner een leuk idee, laat het ons dan weten.

Evenementen

 

Jaarlijks wordt een groot aantal activiteiten georganiseerd voor de bewoners, zoals het Pettelaer diner om de verjaardag van de serviceflat te vieren. Op Koningsdag staat er een oranjetaartje voor u klaar en u hoeft de deur niet uit om te kunnen haringhappen op Vlaggetjesdag!

Veel Pettelaer-bewoners delen een interesse in kunst en cultuur, geschiedenis, filosofie en klassieke muziek. Ongeveer een keer per maand organiseert de evenementencommissie een lezing of een concert.

Ook de tweewekelijkse filmavond is een gewaardeerde traditie.

En als kers op de taart staat er in de zomer  een dagexcursie op het programma.